آشنایی با انواع سبک های معماری داخلی
سبک های معماری داخلی با توجه به شرایط جغرافیایی، موقعیت مکانی ، روحیات و فرهنگ مردم مناطق مختلف تعریف و شکل گرفته اند. به همین خاطر در طراحی فضای داخلی با تنوع بسیار بالا در انواع سبک ها مواجه هستیم که هر یک از نظر رنگ بندی، چیدمان و استفاده از وسایل مختلف با اشکال هندسی خاص با هم تفاوت دارند.
آشنایی با انواع سبک های معماری داخلی در نهایت باعث میشود تا چیدمان بهتر و هوشمندانه تری را با توجه به روحیات و سلایق مختلف داشته باشید. سبک های معماری داخلی برای تمامی علاقمندان به هنر جذاب هستند. شما به آسانی میتوانید با الهام از سبک های دکوراسیون داخلی منزل، ایدههایتان را در فضای خانه پیاده کنید. شناخت سبک های دکوراسیون داخلی به خصوص برای معماران و طراحان داخلی الزامی است زیرا شما را در ایدهپردازی خلاقتر میکند.
عوامل مهم در ایجاد انواع سبک های معماری داخلی
انواع سبک معماری داخلی به مرور و با گذر زمان ایجاد و برخی با تغییر و تحول زیادی مواجه شده اند. سوال مهم این است که چه عواملی باعث شکل گیری این سبک ها شده اند و این تفاوت در نوع چیدمان از چه چیزی سرچشمه میگیرد. یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در این زمینه تاثیر بسیار زیادی دارند، فرهنگ هر منطقه و کشور می باشد. قطعا برای شما نیز شرایطی بوجود آمده است که با نگاه کردن به تصویر یک خانه ناخودآگاه به یاد کشور خاصی افتاده اید. فرهنگ، سبک زندگی و میزان پیشرفته یا سنتی بودن و روحیات مردم هر منطقه همگی می توانند در تعریف و ایجاد استایل دکوراسیون داخلی خانه نقش داشته باشند.
محبوب ترین سبک های معماری داخلی
در هر گوشه از دنیا کشورهایی با شرایط مختلف از نظر فرهنگی و اقلیم آب و هوایی وجود دارند و هر یک سبک و شیوه ای خاص را برای زندگی انتخاب می کنند؛ برخی زندگی تجملاتی و پر از زرق و برق را می پسندند و عده ای سادگی را ترجیح می دهند. بر همین اساس می توان تمام سبک های معماری داخلی را به صورت زیر معرفی کرد:
سبک معماری داخلی مدرن
یکی از معروف ترین سبک های به کار رفته در معماری داخلی سبک مدرن می باشد که چند ویژگی مهم در آنها کاملا واضح و نمایان است. از مهم ترین این ویژگی های می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- سادگی و دوری از هرگونه تجملات
- استفاده از رنگ های سفید و روشن
- کاربرد المان هایی با اشکال دایره و چهارگوش
- استفاده از خطوط صاف و منظم در ترکیب بندی کلی طرح
- کاربرد مبلمان و وسایل تزئینی صاف و صیقلی و براق
نکته بسیار مهم در این سبک معماری داخلی وجود دارد این است که نباید آن را با سبک های امروزی هم معنا بدانید. این دو کاملا با هم فرق دارند و با مطالعه ادامه مطلب متوجه این تفاوت ها خواهید شد.
سبک معماری کلاسیک
معماری داخلی کلاسیک که نوعی حس و حال صمیمیت و قدیمی بودن را به همراه دارند را کلاسیک می گویند. ویژگی بسیار مهم در این سبک استفاده از مبلمان، پرده و گچ بری و سایر وسایل تزئیناتی با رنگ بندی کرم، قهوه ای و طلایی می باشد. معماری داخلی کلاسیک همان طور که از نامش مشخص است باید اصالت و قدیمی بودن را به خوبی نمایان کند.
برای معماری داخلی کلاسیک می توانید تا جایی که امکان دارد از نظم و تقارن استفاده کنید و در واقع یکی از ویژگی های این سبک نظم زیاد آن است و اصالت و سنگینی خاصی در فضا حاکم می شود. در قسمت های مختلف سبک کلاسیک دکوری هایی قرار می گیرد که می توانید از هر کدام یک جفت تهیه کنید تا تقارن در فضا به صورت کامل رعایت شود. همچنین می توانید در سبک معماری کلاسیک از رنگ های مختلفی مثل کرم و قهوه ای و زرشکی استفاده کنید و ترکیب آنها در کنار وسایل چوبی این زیبایی را دو چندان می کند. برای پیاده سازی سبک کلاسیک در قسمت اتاق خواب می توانید از سرویس خواب کلاسیک استفاده کنید و همچنین آباژور های سرامیکی و غیره می توانند این سبک دکوراسیون اتاق خواب کلاسیک را تکمیل تر کنند.
سبک معماری امروزی
همان طور که قبلا اشاره کردیم، سبک معماری مدرن و امروزی با هم تفاوت دارند و اصلی ترین تضاد بین این دو شیوه، پیروی نکردن از قانون و نظم در سبک های امروزی می باشد. به عبارت دیگر، در خانه هایی که در آنها هیچ قانون خاصی در نظر گرفته نشده است و اشکال و المان های منحنی در آنها زیاد استفاده میشود و صمیمیت بیشتری به چشم میخورد، طراحان از سبک های امروزی استفاده کرده اند.
سبک معماری داخلی مینیمال
در چند سال اخیر طراحی های مینیمال در بسیاری از جوانب زندگی دیده میشوند و با استقبال بسیار زیادی مواجه شده اند. مینیمال در لغت به معنای سادگی می باشد و استفاده از تعداد اندک رنگ و حذف تجملات و پیچیدگی از مهم ترین ویژگی های آن می باشد. در سبک معماری مینیمال بیشتر از دو رنگ متضاد مانند سفید و سیاه استفاده شده و وسایل براق و صیقلی در آن به کار برده نمیشود.
برخی از افراد تصمیم میگیرند که در خانه خود سبک معماری مینیمال را پیاده سازی کنند و پرکاربردترین رنگی که در این دکوراسیون وجود دارد رنگ سفید است و این سبک شباهت زیادی از نظر ساده بودن به سبک مدرن دارد. استفاده زیاد از رنگ های خنثی در سبک معماری مینیمال از ویژگی های بارز آن است و باید تا جایی که می توانید وسایل اضافی و دکوری های بیش از حد در این فضا نگذارید. مهم ترین ویژگی سبک مینیمال خلوت بودن فضا است که باعث ایجاد یک آرامش خاصی در محیط می شود.
سبک معماری اسکاندیناوی
سبک معماری اسکاندیناوی در واقع طراحی معاصری است که بیشتر بر سادگی، مینیمال و کاربردی بودن تاکید دارد. این سبک طراحی در اواخر قرن بیستم شکل گرفت و ریشهی آن به شمال اروپا برمیگردد. سبک معماری اسکاندیناوی ابتدا در کشورهای دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد گسترش یافت و پس از آن به یکی از سبکهای طراحی داخلی محبوب دنیا تبدیل شد.
به طور کلی سبک معماری اسکاندیناوی دارای ظاهر ملایم، ظریف ولی در عین حال پیچیده و بسیار خیرهکننده است که هر کسی را به وجد میآورد. این سبک در عین مدرن بودن ظاهر مینیمال خود را حفظ کرده و سعی میکند که از هر گونه ریزه کاری و تجملی که در سبکهای سنتی رایج است، دوری نماید و بیشتر روی المان های معاصر تمرکز کند.
برای طراحی اسکاندیناوی باید بیشترین توجه خود را روی جنبهی عملی و کاربردی فضا، استفاده حداقل از مبلمان و سادگی هر چه بیشتر محیط داشته باشید تا بتواند فضایی تمیز، باز و روشنی را ایجاد نمایید. همین سادگی طراحی اسکاندیناوی باعث شده است که این سبک دوست داشتنی به یکی از محبوبترین گزینههای مردم برای طراحی دکوراسیون خانههایشان تبدیل شود.
سبک معماری داخلی سنتی خاورمیانه
خاورمیانه با توجه به ویژگیهای جغرافیایی که در جهان دارد، محل تاخت و تاز کشورهای خارجی قرار گرفت. در این منطقه از کره جهان مذهبها و فرهنگهای بسیار زیادی به چشم میخورد. مذهبهایی مانند اسلام، بودا، هندو و … اما به صورت کلی سبک معماری سنتی خاورمیانه دارای ویژگیهای مشابه نیز میباشد. معمولاً خانههای خاورمیانه دارای فضای پرنشاط و گرم و دلنشین میباشند. مهمان بودن و مهمان نوازی در فرهنگ مردم خاورمیانه موضوع بسیار مهم و ضروری است.
فضای خانه برای استقبال گرم و باشکوه از میهمانان طراحی میشود و مردم این منطقه علاقه بسیار زیادی به محیط صمیمی، گرم و پر از آسایش برای محیط منزل دارند. سبک معماری سنتی خاورمیانه یکی از منحصر به فردترین سبک های معماری داخلی است که از گلیم و فرش ایرانی در آن استفاده شده است.
سبک معماری ترنزیشنال
همانطور که از نامش احتمالاً نشان می دهد، طراحی ترانزیشنال با ترکیب دو سبک مخالف انجام می شود. گاهی اوقات به عنوان “برداشت به روز از آثار کلاسیک” یاد می شود، زیرا به عنوان یک زمین میانی بین بهترین عناصر ظاهر سنتی و معاصر عمل می کند.
در این سبک معماری ؛ فضای داخلی شما گرما، راحتی و تعادل را دارید که از زیبایی سنتی نشات می گیرد و به جای اینکه با جزئیات پر زرق و برق سر و کار داشته باشد که گاهی اوقات باعث می شود که فضاهای سنتی احساس قدیمی و منسوخ شوند، به نظر می رسد که به دنبال خطوط تمیز و طبیعی ساده ای است که طراحی معاصر را تعریف می کند و در بهترین حالت، این سبک حس بدون زمان چرخشی مدرن است.
طراحی معماری داخلی هندی
اگر کمی با سبک زندگی مردم هند آشنا باشید، قطعا متوجه خواهید شد که به شدت به تزئینات و استفاده از مجسمه ها و تابلوهای رنگی علاقه مند هستند. به همین خاطر در سبک های طراحی معماری خانه هندی می توان رنگ های قرمز و گرم و مجسمه های با طرح های فیل و تابلوهای نقاشی را مشاهده نمایید.
طراحی معماری فرانسوی
فرانسه از جمله کشورهایی می باشد که به تجملات در نوع وسایل و تزئینات خانه توجه زیادی داشته و به همین خاطر ترکیب رنگ قرمز و زرد را می توان در خانه های آنها مشاهده کرد. علاوه براین، استفاده از تابلو با قاب های طلایی و همچنین سنگ های براق و گرانیتی نیز در بخش های مختلف خانه در سبک معماری فرانسوی رواج زیادی دارد.
سبک معماری داخلی گوتیک
گوتیک نام یک سبک و درواقع نوعی از معماری در قرونوسطا بوده که اکثراً در کلیساهای زمان قدیم استفاده میشده است. در نگاه اول این سبک فضایی از وحشت و ترس را در افراد ایجاد میکند و برخی بر این عقیده هستند که سبک گوتیک تنها برای کلیساهای قدیمی و مکانهای تاریخی مناسب است.
اما جالب است بدانید ازنظر کارشناسان این نوع طراحی و معماری سبکی را ایجاد کرده که با حرکتهای پیچیده و ظریف و زیبا یک نوع از شاهکار هنری در دنیای معماری بهحساب میآید. سبک گوتیک درواقع سبکی بسیار باوقار بوده و تنها برای افراد قدرتطلب مناسب است و سبکی است که مورد انتخاب بسیاری از افراد نخواهد بود.
برخلاف دیگر سبکهای موجود در طراحی و دکوراسیون بهسادگی میتوان زمان پیدایش سبک گوتیک را تخمین زد. این طراحی اولین بار در سال ۱۱۵۰ میلادی به وجود آمد و هنوز هم سبکی پرطرفدار است که در اروپا شاهد آن خواهید بود. نشانههایی که سبک گوتیک با خود همراه دارد، ستونهای قوسدار آن بوده و طرح و رنگی بخصوص که در خود جایداده است و عموماً این نوع از طراحی را بیشتر در کلیساها میتوان یافت و به همین دلیل است که عدهای این سبک را همان سبک کلیسایی میخوانند.
طراحی معماری داخلی سبک مراقبه ای
مراقبه و به آرامش رساندن روح نیاز به مکانی دارد که نوعی امنیت و صلح در آن احساس گردد. برای این منظور می توان از سبک خاصی در دکوراسیون منزل استفاده کرد که به سبک ذن یا مراقبه معروف می باشد. رنگ بندی و نحوه چیدمان وسایل بر اساس اصول خاصی صورت میگیرد و به تمام جزئیات اتاق باید توجه ویژه ای داشت.
سبک معماری بوهمیان
اگر از آن دسته افراد هستید که ترجیح می دهید در چیدمان خانه خود از سبک های کمی شلوغ استفاده کنید، بدون شک سبک بوهو در دکوراسیون می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. بوهمیان در قرن بیستم در جنوب جمهوری چک زندگی می کرده اند و علاقه خاصی به استفاده از وسایل دکوراتیو که نشان دهنده فرهنگ های مختلف می باشند داشته اند. به همین دلیل است که مبلمان های قدیمی، پرده های گلدار و رنگارنگ، تابلوهای چوبی با طرح های عجیب و غریب، کوسن و رومیزی های قلاب بافی و مکرومه بافی شده و شاخه های بلند نی خیزران و ترکیب رنگ سفید و کرم و قهوه ای از مهم ترین ویژگی های این سبک معماری محبوب به شمار می رود.
سبک معماری داخلی گلم
از پرطرفدارترین سبک های مورد استفاده برای فضای داخلی ساختمان در کشورهای اروپایی می توان به سبک معماری داخلی گلِم glam اشاره نمود. اصلی ترین ویژگی این سبک استفاده از وسایل لوکس و شیک با رنگ طلایی می باشد. به عنوان مثال، در این سبک از میز بار و مبلمان های مخمل با پایه های طلایی، میزهای لاکچری و وسایل دکوراتیو و آینه های قاب طلایی به وفور استفاده میشود.
سبک معماری داخلی روستیک
در دنیای امروز علیرغم مزایا و زیبایی هایی که زندگی مدرن به همراه دارد، بسیاری از افراد به سمت خانه های روستایی گرایش پیدا نموده و آرامش را در آنها جستجو می کنند. سبک دکوراسیون روستیک rustic یا روستایی از نوع چیدمان کلبه های چوبی آسیای مرکزی و آفریقایی و حتی اروپا نشات گرفته است. در این سبک تنه درخت و پوست طبیعی گوسفندان، الوارهای پهن در سرویس بهداشتی و حمام و دیوارها، شومینه های سنگی و هر آنچه که طبیعت را به خانه دعوت کند استفاده میشود.
از دیگر نشانه های این سبک طراحی دکوراسیون می توان به استفاده از رنگ های کاملا طبیعی و ترکیب سنگ و چوب در کف و دیوار و سقف اشاره نمود که نتیجه ای فوق العاده را در برخواهد داشت.
سبک شیکر در معماری داخلی
سبک های مختلف معماری داخلی میتواند در خانه شما وجود داشته باشد اما در بین آنها سبک شیکر یکی از سبک هایی است که شما حتی اگر اطلاعی از آن داشته باشید به سمت آن جذب می شوید، زیرا جذابیت و سادگی چشم نوازی در این سبک مشهود است. یکی از اصلی ترین ویژگی های سبک شیکر استفاده از رنگ های مات و خنثی مانند رنگ های طوسی، خاکستری و بژ می باشد و همه وسایلی که در قسمت های مختلف خانه قرار می گیرند رنگ های مات و خنثی دارند و هر چه چوبی که در این سبک به کار میرود تیره تر باشد این فضا جذاب تر خواهد بود.
در سبک شیکر، عملکرد پیش از هر چیز دیگری قرار دارد. به همین خاطر است که مبلمان در این سبک ظاهری ساده دارند و عموما از چوب های سبک ساخته شده اند. در سبک شیکر به جای استفاده از تزئینات پیچیده کلاسیک و کنده کاری روی چوب، طراحان بر روی عملکرد متمرکز بودند. آن ها از راه حل هایی خلاقانه مانند: فرم های چند منظوره، میزهای تاشو و کشوهای بسیار استفاده می کردند. مبلمان ها به خاطر سبکی قابل جابه جایی و به خاطر نوع طراحی قابل گسترش بودند!
چقدر این مطلب مفید بود؟
1 --- 5
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است. (اولین نفر باشید)