سبک نئوکلاسیک ترکیبی از عناصر سبک کلاسیک و المان های سبک مدرن است و در عین حال به عنوان یک سبک ساده و شیک شناخته می شود.
کابینت نئوکلاسیک چیست؟
یکی از رایجترین و پرطرفدارترین سبکها، سبک نئوکلاسیک است که هم به عنوان سبک معماری و دکوراسیون شناخته میشود و هم در انواع کابینت محبوب است. کابینت نئوکلاسیک جدید ترین سبک کابینت آشپزخانه در دنیا محسوب می شود. این سبک کابینت شامل (کابینت انزو، کابینت پولیشی) می شود. این سبک کابینت شامل مشخصات منحصر به فرد است که در ادامه بیشتر به این مشخصات خواهیم پرداخت. کابینت نئو کلاسیک جدید ترین سبک کابینت آشپزخانه است و ممکن است برای همه شناخته شده نباشد، این سبک کابینت ترکیبی از سبک مدرن و کلاسیک است.
معرفی انواع کابینت نئوکلاسیک
کابینت کلاسیک
کابینت کلاسیک عمدتا از چوب ساخته شده و حالت اشرافی و اروپایی دارد. این نوع کابینت نماینگر محیط مجلل و با شکوه می باشد. از نظر اقتصادی به دلیل کنده کاری و تزئیناتی که هنر دست است قیمت و ارزش بالاتری دارد.
کابینت مدرن
اما کابینت های مدرن بر خلاف کابینت کلاسیک از نظر طراحی ساده بوده و مناسب برای سلیقه هایی است که فضای ساده و دور از اشرافیت را میخواهند طراحی شده است. سادگی کابینت مدرن سبب منظم تر دیده شدن و فضای بیشتر در خانه را نیز فراهم می نماید.تنوع طرح ها و رنگ های زیادی دارد و متریال به کار رفته در کابینت مدرن MDF میباشد.
متریال مورد استفاده در این مدل به نوع کابینت نئوکلاسیک MDF و چوبی تقسیم می شوند. نئوکلاسیک چوبی از از نظر قیمت کمی گران تر از نوع MDF بوده اما روش ساخت هر دو نوع کابینت یکسان می باشد. روش ساخت در این کابینت به این صورت می باشد که ابتدا ورق MDF یا چوب به شکل و طرح مطلوب حکاکی شده و سپس ظاهر کابینت طراحی می شود.
در کابینت نئوکلاسیک چوبی از PVC استفاده نمی شود و برای سطح چوب از رنگ استفاده می شود. در کابینت نئوکلاسیک MDF علاوه بر رنگ از PVC نیز استفاده می شود. از نظر قیمت در این مدل کابینت محدودیتی وجود ندارد اما اگر مقاومت و ماندگاری و کیفیت اولویت داشته باشد انتخاب کابینت نئوکلاسیک چوبی گزینه بهتر و مناسب تری می باشد.
ویژگیهای کابینت نئوکلاسیک چیست؟
- ویژگی بارز کابینت نئوکلاسیک سادگی آنها در طراحی با استفاده از خطوط صاف و دایرهای ساده است. در واقع جزئیات بسیار ظریف پیادهسازی میشود.
- تقارن، ویژگی بازمانده از عصر کلاسیک است که در نئوکلاسیک هم با شدت رعایت میشود.
- کابینتهای نئوکلاسیک بیشتر در رنگهای سرد و ملایم اجرا میشود و رنگ های سفید و طوسی بیشترین طرفدار را دارند.
- درست است که این موضوع انتخابی میباشد اما اکثرا کابینتهای نئوکلاسیک را تا سقف کار میکنند و به همین دلیل فضای بیشتری در اختیار صاحب خانه قرار میدهد.
- از ویژگیهای بارز سبک نئوکلاسیک این است که بعضی از کابینتها دربهای شیشهای دارند و اصطلاحا در نقش ویترین استفاده میشوند.
- صفحه کابینت و پیشخوان در این نوع کابینت اغلب سنگ انتخاب میشود.
تفاوتهای کابینت کلاسیک و کابینت نئو کلاسیک
از خصوصیات بسیار مهم کابینت کلاسیک استفاده از جزئیات بسیار زیاد و تزئینات مختلف و دارای بعدهای فراوان می باشد. دربها ابزار خورده می باشند از ستونها و سرستونهای خارج از بدنه اصلی استفاده می شود تا حس یک فضای مجلل را به بیننده القا نماید. اغلب برای این مدل از طراحی از متریال چوب طبیعی استفاده می شود و برای دستگیره های آن استفاده از نوع براق و دارای جزئیات بسیار زیاد پیشنهاد می شود.
در طراحی به سبک مدرن سادگی و پرهیز از هرگونه جزئیات از اصول اولیه می باشد و اغلب برای فضاهایی استفاده می شود که دارای ابعاد کوچکی بوده و نیاز به کمدهای بزرگ با عمق و ارتفاع زیاد است و یا حتی فضاهایی که نیاز به نظم بیشتر می باشد.
همانطور که از اسمش پیدا است یعنی سبکی که از بهترین آیتمهای طرح های کلاسیک استفاده کرده برای پخته تر کردن طراحی مدرن و البته ایجاد حس عدم خستگی در طول استفاده از آن.این سبک بسیار شیک و مجلل بوده و در عین حال از سادگی سبک مدرن برخوردار است و المانهای تزئیناتی ساده آن بر شکیل بودن آن می افزاید.در کابینتهای نئو کلاسیک خبری از کنده کاریها و ابزارهای اغراق آمیز سبک کلاسیک نیست و تفاوت دیگر آن با سبک کلاسیک ارتفاع بلندتر آنها می باشد.
رنگ کابینت نئوکلاسیک
در کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک عموماً از رنگهای معتدل استفاده میشود. رنگهایی همچون رنگ طوسی، آبی کمرنگ، سبز، زرد و…. همچنین از رنگهای تیزتر همچون قرمز، مشکی و … بهعنوان رنگ مکمل کنار رنگهای نامبرده استفاده میشود. در هر دو نوع کابینت نئوکلاسیک چوبی و ام دی افی، محدودیتی در رنگ انتخابی وجود ندارد.
قیمت کابینت نئو کلاسیک
قیمت کابینت نئوکلاسیک و روش صحیح قیمت گذاری به عواملی همچون جنس نوع چوب مصرفی ام دی اف و درب ها، و یراق آلات (لولا و حتی دستگیره و پایه) بستگی دارد. و اجرت ساخت و نصب نیز با توجه به میزان کار و زمانی که صرف می شود. و نوع طراحی متفاوت است. نحوه محاسبه قیمت کابینت بر مبنای متر طول می باشد.
البته با ابعاد استاندارد. ارتفاع استاندارد کابینت زمینی با صفحه و پایه ۹۰ سانتی متر می باشد و عمق صفحه آن ۶۰ سانتی متر می باشد. ارتفاع استاندارد کابینت دیواری (هوایی) ۷۰ سانتی متر و عمق آن ۳۰ سانتی متر میباشد. ۶۰ درصد از قیمت کل کابینت مربوط به کابینت زمینی و ۴۰ درصد مربوط به کابینت دیواری (ارتفاع ۷۰ سانتی متر) است . مبنای محاسبه کابینت کمدی، کابینت ویترینی، کابینت ارتفاع ۹۰ و … از همین استاندارد ها ضریب می گیرد.
متریال کابینت نئوکلاسیک چیست؟
برای اجرای کابینت نئوکلاسیک، میشود از کابینت با متریال های زیر استفاده کرد:
- کابینت چوبی
- کابینت روکش چوب
- کابینت ممبران
- کابینت پلی اورتان
- کابینت پولیشی (یا انزو)
مزایای و معایب کابینت نئوکلاسیک چیست؟
همانطور که در بالا گفته شد کابینت نئوکلاسیک سبکی تلفیقی دارد؛
- برای افرادی مناسب است که شلوغی سبک کلاسیک را نمیپسندند اما سادگی سبک مدرن هم برایشان جذاب نیست که با انتخاب سبک نئوکلاسیک میتوانند ویژگیهای مثبت هر دوی اینها را باهم داشته باشند.
- از نظر هزینه به خاطر سادگی در طراحی و اجرا و نبود پیچیدگی سبک کلاسیک، کابینتهای نئوکلاسیک هزینه پایینتری نسبت به سبک کلاسیک دارند.
- تنوع طرح و رنگ در این سبک طرفدارهای زیادی را به خودش اختصاص داده است.
- روکشهای PVC و پولیش خاصیت ضدآب دارند، از این رو مقاومت خوبی در برابر رطوبت و همچنین حرارت دارند.
- کابینتهای نئوکلاسیکی که با رنگهای پلیاورتان پوشش داده میشوند، به راحتی قابل تمیز شدن هستند.
حالا برویم سراغ معایب کابینت نئوکلاسیک:
- بیشتر کابینتهای نئوکلاسیک با رنگ پوشش داده میشوند، پس انتخاب رنگ و نحوه اجرای آن بسیار مهم است، چون اگر رنگ نامناسبی استفاده شود یا رنگآمیزی به خوبی انجام نشود ممکن است باعث کدری یا تمیز رنگ نشدن کابینت شود.
- آسیبپذیری کابینتهای نئوکلاسیک نسبت به اشیا تیز و برنده خیلی زیاد است و متأسفانه با توجه به ماهیت و نحوه طراحی دربهای نئوکلاسیک بعد از آسیب دیدن امکان ترمیم یا رنگآمیزی مجدد وجود ندارد و باید تعویض شوند.
- چون کابینتهای نئوکلاسیک باید با دستگاه CNC ابزار بخورند، دقت دستگاه و مجری و همچنین کیفیت آن، در نتیجه نهایی تاثیر بهسزایی دارد.
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.