وقتی صحبت از طراحی داخلی فضای مسکونی می شود، درک تئوری رنگ ها به هماهنگی رنگ کمک می کند و انتخاب رنگهای مناسب ضروری میشود، زیرا رنگها میتوانند بر خلقوخو و احساس فرد تأثیر بگذارند و به محیط اضافه کنند. رنگ ها تا حد زیادی در روانشناسی و احساسات انسان نقش دارند. مردم اغلب قسمتهای مختلف خانههای خود را در طرحهای رنگی مختلف طراحی میکنند تا محیط و حالات متنوعی ایجاد کنند.
رنگ اغلب برای مشتاقان طراحی داخلی دشوارترین انتخاب برای یک اتاق است. دلیلش این است که رنگ ها بی ثبات هستند. انتخاب های زیادی وجود دارد و باید آنها را در نسبت های درست کنار هم قرار داد، در غیر این صورت، هماهنگی ایجاد نخواهد شد. خوشبختانه، چند قانون رنگ وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید تا مطمئن شوید که رنگ های شما هر بار متعادل به نظر می رسند. برای تسلط بر رنگ در طراحی داخلی یک بار برای همیشه این مطلب را بخوانید.
خلاصه تاریخچه تئوری رنگ
قدمت اصول تئوری رنگ به دورههای دورتر از لئوناردو داوینچی برمیگردد. چرخه رنگی که چند قرن بعد ایجاد شد، رنگ های اولیه، ثانویه و ثالث را نشان می دهد.
- رنگ های اولیه قرمز، زرد و آبی هستند.
- رنگ های ثانویه ترکیبی از رنگ های اصلی، یعنی سبز، نارنجی و بنفش هستند.
- رنگ های ثالث نتیجه ترکیب یک رنگ اصلی و یک رنگ ثانویه است.
اگرچه یک خانه دارای اتاق های مجزا است، اما هر قسمت باید به طور یکپارچه در قسمت های دیگر جریان یابد تا یک طرح دکوراسیون منسجم ایجاد شود. اگر هر اتاق، پالتها یا سبکهای دکوراسیون کاملاً متفاوتی را به نمایش بگذارد، تأثیر کلی میتواند حس ناراحتی در فرد ایجاد کند. در عوض، رنگها، پارچهها، الگوها و اشیاء باید تعادل آرامبخشی داشته باشند که طبیعی و متصل به نظر میرسد.
برخی از صاحب خانه ها ترجیح می دهند از یک رنگ در تمام دیوارها و فضاهای متصل استفاده کنند. این به ویژه برای خانه هایی که دارای پلان طبقه باز هستند ایده آل است. صاحبان خانه هایی که کمی تنوع را ترجیح می دهند ممکن است رنگ ها را بر اساس خطوط دید از یک اتاق به اتاق دیگر بر روی دیوارها اعمال کنند. اتصالات بصری بین اتاق ها جلوه دلپذیری از یک طرح رنگی دارد.
قانون 60-30-10
قانون 60-30-10 بهترین دوست هر طراح داخلی است. مهم نیست که زیبایی شناسی شخصی شما چگونه باشد یا می خواهید اتاق شما چه سبکی داشته باشد، می توانید از این قانون برای اطمینان از متعادل ماندن پالت رنگ خود استفاده کنید. در این تنظیمات از سه رنگ استفاده خواهید کرد. 60، 30 و 10 به درصدهایی از طراحی شما اشاره دارد که هرکدام از آنها را تشکیل می دهد. نحوه کار این کار به این صورت است: ابتدا، شما یک رنگ را به عنوان رنگ غالب خود انتخاب می کنید که تقریباً 60 درصد اتاق را اشغال می کند. معمولاً، این یک رنگ خنثی یا نوعی رنگ ملایم است که می تواند فضای زیادی را بدون احساس طاقت فرسایی ایجاد کند. رنگ بعدی رنگ دوم شما خواهد بود که معمولاً کمی پررنگتر است و حدود 30 درصد فضا را اشغال میکند. در نهایت، رنگ آخر پررنگ ترین رنگ شماست و باید 10 درصد باقیمانده را تشکیل دهد. برای مثال در این تصویر، خاکستری رنگ غالب است. می توانید آن را روی دیوارها و مبل ببینید. سپس، رنگ مشکی رنگ ثانویه است که روی قفسه کتاب، میز کناری، بالش و صندلی ناهارخوری و در فرش دیده می شود. در نهایت، مرجانی رنگ برجسته است. این را می توان در بعضی از کوسن ها و گلدان ها مشاهده کرد.
قانون رنگ گرم
رنگ های گرم در مقابل رنگ های سرد
به طور سنتی، رنگ هایی مانند قرمز، نارنجی و زرد به عنوان رنگ های گرم در نظر گرفته می شوند، زیرا زنده تر هستند. با این حال، رنگ های خنثی مانند قهوه ای و خرمایی نیز در همین ترکیب گنجانده شده است. در طرف دیگر طیف رنگ های سرد یا آبی، سبز و بنفش و همچنین خاکستری قرار دارند. انتخاب رنگ های گرم یا سرد بر انرژی فضا تأثیر می گذارد. از آنجایی که رنگهای گرم حسی شاد و خوشایند به اتاق میدهند، در فضاهای سرگرمکننده بهترین هستند. به استفاده از این رنگ ها در اتاق غذاخوری یا آشپزخانه خود فکر کنید. از طرف دیگر، رنگ های سرد، آرام تر هستند. آنها در اتاق خواب ها و فضاهای اداری، جایی که انرژی آرام بخش نیاز است، بهترین کارایی را دارند.
قانون رنگ مکمل
از بین تمام قوانین رنگی که طراحان داخلی استفاده می کنند، طرح رنگ مکمل اغلب به عنوان ساده ترین روش در نظر گرفته می شود. به این دلیل که این طرح رنگی فقط شامل دو رنگ است و به طور خاص، از دو رنگ استفاده میکند که دقیقاً در مقابل یکدیگر قرار دارند، به این معنی که ترکیبهایی مانند آبی و نارنجی، زرد و بنفش یا قرمز و سبز استفاده می شود. همانطور که در عکس میبینید، این جفتهای رنگی فوقالعاده هستند. کنتراست بالا، به این معنی که آنها بدون شک انرژی قوی را وارد فضا می کنند و در نهایت بهترین استفاده را در قسمت های کوچک دارند. شما باید آنها را به عنوان رنگ های تاکیدی خود در نظر بگیرید و از رنگ های خنثی زیادی استفاده کنید تا آنها را متعادل کرده و مکانی برای استراحت چشم فراهم کنید.
طرح رنگ مشابه
اگر در انتخاب رنگ ها به مشکل برخورده اید، یک طرح رنگ مشابه ممکن است برای شما مناسب باشد. برای این انتخاب، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک رنگ مرکزی را انتخاب کنید، سپس از رنگ های دو طرف آن نیز استفاده کنید. در اینجا، دو رنگ، رنگ های اصلی و رنگ سوم ترکیبی از این دو خواهد بود. به عنوان مثال، قرمز، نارنجی و زرد یا قرمز، بنفش و آبی. از آنجایی که از سه رنگ در این رنگ استفاده میکنید، نسبت به شما کمک میکند تا مطمئن شوید فضا متعادل است. ممکن است بخواهید دوباره قانون 60-30-10 را وارد کنید تا نسبت خود را کنترل کنید. و به یاد داشته باشید، همیشه میتوانید از رنگ های شبیه به یک رنگ اصلی بهعنوان راه دیگری برای ایجاد تنوع بصری استفاده کنید. جالب اینجاست که اگر طرفدار رنگهای پر جنب و جوش نیستید، میتوانید با استفاده از رنگهای خنثی یک طرح رنگ مشابه انجام دهید. به طور معمول، این به عنوان یک طرح رنگ تک رنگ شناخته می شود. در اینجا، تنها کاری که باید انجام دهید این است که سیاه، سفید و خاکستری را با هم ترکیب کنید تا ظاهری شیک و مدرن ایجاد کنید.
رنگ می تواند فضا را بسازد یا حتی خراب کند. انتخاب رنگ های مناسب برای فضاهای مختلف یک ساختمان یکی از جنبه های مهم طراحی داخلی است.
تئوری رنگ برای درک نحوه کنار هم قرار دادن رنگ ها بسیار ضروری و ارزشمند است. یک طراح داخلی زمان قابل توجهی را صرف یادگیری نحوه استفاده از چرخ رنگ می کند. استفاده موثر از چرخه رنگ به صورت ماهرانه برای ترکیب رنگ ها در زمینه مناسب و ایجاد پالت رنگی عالی برای هر اتاق و فضای داخل خانه ضروری است.
چه در طراحی داخلی تازه کار باشید یا در این مورد بدانید، حضور یک طراح داخلی با تجربه و دارای دانش تخصصی می تواند فضا را دقیقا به شکلی که در ذهن شما است و در عین حال اصولی ایجاد کند. شرکت سازه پرداز نوین چینش با نام تجاری گروه ساختمانی نباتیان و تخصص کافی در زمینه طراحی و دکوراسیون داخلی می تواند تمام مزایای رنگ را به فضای خانه و یا فضای کاری شما بیاورد.
چقدر این مطلب مفید بود؟
1 --- 5
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است. (اولین نفر باشید)