معماری داخلی و سبکها ، چیزی که واضحه اینه که خب همه دلشون میخواد وقتی که بعد از یک روز پرکار خونه میان، از آرامش خونه لذت ببرن و بتونن خستگیشونو بدر کنند. اگه گفتید چی باعث میشه که این خستگی تا حد زیادی کم بشه؟ بله درست حدس زدید! یه خونه با چیدمان باحال و خفن باعث میشه نه تنها خستگیتون در بره، بلکه انرژی هم بگیرید.
فضای مرتب خونه میتونه این آرامش رو چندبرابر کنه و حس مدیتیشن و راحتی رو به شما القا کنه. معماری داخلی و سبکها، علاوه بر یک موضوع جذاب، یک رشته باحال هم برای خوندن هست که میتونه علاقهمندای اینجور موضوعات رو واقعا به وجد بیاره. پس تا آخر مقاله همراه من بمونید تا بیشتر درمورد این موضوع جذاب صحبت کنیم.
معماری داخلی و سبکها
توی این قسمت دلم میخواد یه صحبت طولانی درمورد معماری داخلی و سبکهای مختلف اون باهاتون داشته باشم. خب اول از همه بریم سراغ سبکهای اون تا بعدش واسه هرکدوم یه توضیح جدا بهتون بدم.
- سبک مدرن قرون وسطی
- سبک صنعتی
- سبک بوهمین
- طراحی کلاسیک
- طراحی مدرن
- سبک معاصر
- طراحی مینیمالیست
- سبک اسکاندیناوی
- سبک فرانسوی
- سبک روستیک یا روستایی
- سبک ایرانی سنتی
- سبک ترانزیشنال یا انتقالی
اینها همشون تعدادی از معماری داخلی و سبکهای مختلف اون هستند که میخوام حالا درمورد تک تکشون بهتون توضیح بدم.
سبک مدرن قرون وسطی
این نوع طراحی به سالهای 1950 تا 1960 برمیگرده. توی این سبک اینجوریه که میاد با بهره گرفتن از چندتا المان سبک مینیمالیسم از المانهایی که واجب نیستند، دوری میکنه و عوضش میاد یه پروسهای شبیه به مینیمالیسم رو مدنظر قرار میده و همونو اعمال میکنه. اگه بخوام مثال بزنم باید بگم که صندلیهایی که تخم مرغی شکل و لوازم ساده هستن توی این سبکا خیلی استفاده میشن.
سبک صنعتی
این سبک اول توی کارگاهها و کارخونهها وجود داشته و بعدا به شکل فضای مسکونی و دفترهای مختلف تغییر کرد. نیمه عنصر بودن و طبیعی بودن توی این سبک خیلی مشهوده و توی طراحی اون از کمترین میزان مبل و بیشترین عنصرهای کارگاهی و کارخونه ای و کارگاهی بهره برده میشه.
لوازمی مثل : آجر و تیرهای اصلی و پیچ و مهرهها و… که توی سبکای معماری نشون داده نمیشن برعکس توی سبک صنعتی باید جلوی چشم باشن. رنگهای زمینه شامل طوسی و سیاه وسفید هستن و رنگای گرم هم میتونه به عنوان اثر هنری توش بهکار برده بشه. نور مصنوعی هم توی این سبک کاربرد داره.
سبک بومهن
این سبک فرانسوی هم یکی از انواع معماری داخلی و سبکهای اون هست که معنی اون یعنی کولی. و همونطور که مشخصه هیچ نظم و ترتیبی توش وجود نداره و مناسب خونههای واقعا خاصه. این سبک مخصوص افرادی یه که ذهن آزادی دارن و در قید و بند شرایط جامعه و هنجارهای اون نیستن. توی این سبک آزاد میتونی تمام سلیقهتو اعمال کنی که خب ممکنه درنگاه اول هیچ هارمونی نبینی ولی اینطوری نیست.
طراحی کلاسیک
این طراحی هم از جمله معماری داخلی و سبکهای اونه که در اون شیک بودن، تجمل گرایی، توجه ظریف یا توجه به جزئیات بشدت دیده میشه. این سبک کاملا نظم و قواعد خودشو داره و شلختگی توی این سبک جایی نداره. رنگهایی مثل خاکستری، بژ،کرم، طلایی، صدفی، شرابی و زیتونی توی این سبک استفاده میشه. این سبک هیچ وقت از مد نمیفته و توی هر بازه زمانی میشه ازش استفاده کرد.
طراحی مدرن
این طرح خیلی خلوت و بی آلایشه و خبری از زرق و برق توی این سبک نیست. تمام وسایلی که توی سبک بکار میره همشون خیلی ساده هستن و حس سادگی رو بهت القا میکنند. بزرگ نشون دادن فضا توی خونههای کوچک خیلی مهمه و سبک مدرن این قابلیت رو داره که با نور طبیعی فضای خونه رو بزرگ جلوه بدیم.
سبک معاصر
سبک معاصر و مدرن شبیه هم به نظرمیان اما یکی نیستن. از ویژگیهای این سبک، استفاده کردن از فرشهای دستبافت و کف پوشهای چوبی هستن و قاب های فلزی و چوبی یا شیشه ای بهرنگ های سیاه و سفید و… برای آثار هنری استفاده میشه.
طراحی مینیمالیست
این سبک هم از انواع معماری داخلی و سبکهای اونه که با مفهوم مدرن گره خورده ولی خب به مراتب سادهتر از اونه. این سبک توی ایتالیا طرفدارای زیادی داره. رنگهای خنثی و کاناپههای ساده خوراک این سبک هستن و هیچ زرق و برقی توی این سبک وجود نداره و سادگی براش یجورایی شرط اول به حساب میاد.
سبک اسکاندیناوی
این سبک هم با خودش، سادگی و کاربردی بودن رو آورده و استفاده کردن از مواد طبیعی بدون هیچ دکوراسیون خاصی و جزئیات الکی، جزو ویژگیهای این سبک هستن. رنگای سفید و طوسی روشن از رنگهای اصلی هستن که کنارشون از رنگای زرد و کرم و مشکی و آبی هم استفاده میشه.
سبک فرانسوی
این سبک یه سبک تمام اشرافییه که توش هر وسیله گرون قیمت و لوکسی رو میتونید پیدا کنید. آینههای قدی و دیوارهای تزئین شده و پردههای ابریشم، از خصوصیات این سبک هستن. رنگای به کار رفته توی سبک شامل رنگای : بژ، خاکستری، نباتی، سفید و رنگهای مکمل یاسی هستند.
سبک روستیک یا روستایی
این سبک خب از اسمش پیداست که از کجا الهام گرفته شده. توی این مورد بیشتر سعی شده از وسایل و مواد طبیعی مثل کنف و چوب و کاهگل و این چیزا استفاده بشه. این سبکا خیلی توی جاهایی که ویلا هست یا خونههای کوهستانی وجود داره استفاده میشه تا اون حس آرامش رو منتقل کنه. رنگهای این طرح عموما گرم هستن مثل قرمز و قهوهای و پارچههای پرنقش هم در اون استفاده میشه.
سبک ایرانی سنتی
سبک ایرانی سنتی هم یکی از انواع معماری داخلی و سبکهای اون به شمار میاد که طبیعتا توی ایران خیلی طرفدار داره. فرش ایرانی توی این سبک خیلی خیلی مهمه و اینم یادتون باشه که استفاده از مبلمان کلاسیک و تختهای چوبی، ظرفای سفالی، گیلاسهای شاه عباسی، قاب نوشتههای خطاطی شده و صنایع دستی دست ساز بازم با طرحهای ایرانی و اصیل توی این سبک حرف اول رو میزنه.
سبک تزانزیشال یا انتقالی
این سبک یجورایی بین سنتی و مدرنیته ست. راحتتر بخوام بگم کلاسیکتر شده سبک مدرن، میشه سبک انتقالی. ممکنه با خودتون فکر کنید که تنوع زیادی توی عناصر دکوراسیونی این دوتا سبک باهم در تضاد باشن ولی باید بگم که اصلا اینطور نیست و برعکس با رعایت کردن اصول این سبک، یک فضای آروم و راحت بهوجود میاد.
حرف آخر
توی این مقاله ما اومدیم درمورد معماری داخلی و سبک های اون صحبت کردیم و اکثر سبکها دکوراسیون رو سعی کردیم تو این مقاله بگنجونیم و بهتون توضیح بدیم. آشنایی با این سبکها خیلی میتونه توی تصمیم گیریتون برای چیدمان منزل کمک کنه. امیدواریم که از خوندن این مقاله حسابی لذت برده باشید. ممنونم که تا آخر مقاله همراه من موندید.
چقدر این مطلب مفید بود؟
1 --- 5
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است. (اولین نفر باشید)